Förkonferens

SISP-medlemmar bjuds in att delta i förkonferens med runtur på Zero Sun, Sara Kulturhus, Northvolt och mingelmiddag på The Great Northern.


Agenda 3 november

OBS - Endast tillgänglig för SISP-medlemmar.


Välj en av nedan två rundturer:
14.00 Rundtur Zero Sun                     Upphämtning Scandic, Kanalgatan 75, Skellefteå
14.00 Rundtur Sara Kulturhus           Upphämtning The Great Northern

17.00 Rundtur Northvolt                    Upphämtning Scandic
19.00 Mingelmiddag                          The Great Northern

Rundtur Sara Kulturhus

Just nu byggs det som väntas blir världens högsta trähus mitt i Skellefteå centrum - Skellefteås nya kulturhus.

Sara Kulturhus blandar konst, uppträdanden och litteratur tillsammans med hotell i det som Här kombineras Skellefteås arv av att bygga i trä med den senaste ingenjörskonsten, vilket gjort projektet till en förebild inom hållbar design och konstruktion. Huset blir en klimatsmart byggnad som är bra för både miljön och för oss människor som vistas i den. Det 20 våningar höga huset produceras till stora delar lokalt av skog från regionen. Solceller och effektiv energianvändning bidrar ytterligare till att minimera husets klimatavtryck.

OBS: Begränsat antal platser!

Mingelmiddag The Great Northern

Varmt välkommen till Skellefteå  och norra sveriges innovationshus, The Great Northern, för en helkväll med mingel, musik och innovativt utbyte. 
Skellefteå Science City öppnar upp portarna till regionens största community där innovativa startups och inspirerande entreprenörer växer fram .
Möt en branschbredd som överträffar, mixen av framgångsrika världsledande industrier, internationella exportföretag och talangfulla entreprenörer. 
De lokala aktörerna som arbetar för att främja och stärka innovationssverige genom att utveckla och skapa hållbara lösningar.

Kvällens smakupplevelse serveras av Bryggargatan. En trevlig mingelbuffé på norrländska, lokala råvaror.

Rundtur Northvolt

Svensk industrihistoria skrivs just nu när Northvolt bygger Europas första storskaliga litiumjon batterifabrik i Skellefteå. Produktionen kommer igång 2021 och batterierna kommer vara världens grönaste, tack vare att produktionen sker i Skellefteå där fabriken kommer tillgå 100 % ren energi. Northvolts batterier kommer främst användas för lagring av förnyelsebar energi och el-bilindustrin och har gjort att skellefteå nu står mitt i centrum för den europeiska omställningen till ren energi.

Under besöket får du höra om de fantastiska möjligheter som detta innebär för Skellefteå och hur staden planerar för att växa. Men också vilka utmaningar som följer med en etablering där 2500 nya arbetstillfällen skapas i en stad där knappt 2000 personer idag är arbetslösa

OBS: Begränsat antal platser!

Rundtur Zero Sun

Under de senaste åren har över 600 personer, inklusive Kung Carl XVI Gustaf, sett Zero Sun på nära håll. Att konstruera en byggnad som enbart drivs av egen solenergi är en sak men att göra det i Skellefteå, en plats där solljuset är frånvarande största delen av året, är något helt annat. 

Zero Sun är Skellefteå Krafts live experiment vars syfte är att göra solteknologi mer tillgängligt och på så vis göra det till en pusselbit i att få Sverige att övergå till 100% förnybarenergi innan 2040. 

Om vi kan göra det här, kan vi göra det varsom helst. 

OBS: Begränsat antal platser!Om Sveriges InnovationsriksdagSveriges Innovationsriksdag (SIR) är den svenska branschföreningen 


Swedish Incubators & Science Parks (SISP) årskonferens. SIR samlar kärnan av Sveriges nationella och regionala aktörer från politik, näringsliv, akademi och samhälle – de som arbetar med att främja och stärka innovation och näringslivsutveckling för att utveckla branschen och policyer med utgångspunkt i aktuella samhällsutmaningar. SIR har de senaste åren utgått från utmaningar som cirkulär ekonomi, digital transformation och innovations- och konkurrenskraft. Temat för SIR20, som arrangeras i Skellefteå – är den Nya Industrins Växtplats.Arrangörer

Partners